STB ble stiftet en mørk høstkveld 1992 i peisestua på Grendehuset i Saltnes, nærmere bestemt den 25.september. Kimen til en gutteklubb ble sådd i området rundt Gamleveien 40-50 noenuker tidligere. På dette første møtet deltok Knut H, Jon H, Svein O og Per-Chr. R. og dermed var ballen i gang. Interessen var  upåklagelig og vi nådde fort taket på 25 medlemmer. Det avholdes trening den siste fredagen i måneden i peisestua på grendehuset. ( 4 på høsten og 4 på våren ) Det er nå åpnet for flere medlemmer, dog med en begrensning. Det kan kun taes inn en lisse hvert annet år, kandidaten må anbefales av noen andre medlemmer. Kandidaten må søke skriftelig om medlemskap. Anbefales kandidaten så tiltrer han umiddelbart og må igjennom en to - 2 års læretid som lisse. Det er ennå ingen som har strøket etter læretida. STB er en erfaren turoperatør, av tradisjonelle turer er spesielt hopprennet i  Rådalsmarka verdt å nevne. Dette er en årlig tradisjon som varer over to dager. Det arrangeres et hopprenn, en akekonkuranse (i Kjerringåsen, hvor undertegnede har den uoffisielle  hopprekorden på 12 meter, 7 meter opp og 5 meter bortover. Kjelken er nå ved.) Og nytt nå er langrenn med jaktstart. Dette går av stabelen på dag to. Noe som har blitt en suksess er våre turer til ski-Vm i nordiske grener. Trondhjem 1997, Ramsau 1999, lahti 2001, Val di Fiemme 2003, Oberstdorf 2005, Sapporo 2007,  Liberec 2009, Oslo 2011

 

RÅDALSDORF MENYEN:
UNDER HOPPRENNET NYTES GRAVET EDELFISK I LOMPE, NÅR DETTE ER UNNAGJORT OG ALLE SÅR ER BANDASJERT OG BRUKNE LEMMER ER SPJELKET, INNTAS HOVEDMÅLTIDET SOM ER SMALAHOVE MED DERTIL GOD DRIKKE.
ENKELTE MEDLEMMER FORLANGER DOG LITT FORANDRING I MENYEN ÅR OM ANNET.....
Frokost er som regel rester, men Svein spiser banan........ Vandrepremien er en forgylt beksømstøvel på sokkel, dette er en meget eksklusiv peishylledekorasjon. Denne kan beskues i FOTOALBUMET. STB har ellers vært fyldig representert ved ski VM i Trondheim og Ramsau.

 

STB har egen sang og musikkvideo, klipp fra sangen avspilles mens du leser den. STB har en
egen æresstøvel som deles ut hvert år. Støvelen tildeles den som på en eller annen
måte har utmerket seg gjennom tidene. Tidenes støvler finner du på denne siden.
Noe som er nytt i år (2000) er årtusenetsstøvel. Denne hedersbevisningen deles
ut til et medlem som har gjort meget spesielt bemerket i dette årtusenet.
Det kreves tre napp for å få trofeet til odel og eie, i år (2000) er det Knut Rådal som
har fått tildelt trofeet for sitt engasjement i klubben.
Neste utdeling foretas på  julebordet i år 3000, 4000 o.s.v.

Om du klikker deg inn på fotogalleriet, kan du velge mellom forskjellige album

hvor du kan se litt på ymse bilder av oss.

BEKSØMSTØVELEN ER TEGNET OG DESIGNET AV LILLIAN LUNDBLAD


SALTNES TURN OG BEKSØM -  post(att)beksom.com   - RÅDE KOMMUNE - NORWAY